Diari de guerra de Domènec Piqué- del 4 juny 1938 al 29 abril 1939


6 de juliol 1938- la situació ha canviat.
9 març 2006, 1:46
Filed under: 2- Del Camp d'instrucció al Front de l'Ebre

A les set del matí han tocat diana. Em llevo. Per rentar-me he d’anar a la font, tot seguit a formar pel cafè -aigua bruta-. A continuació toquen a formar i per companyies a fer la instrucció cap a les afores del poble.

Fem alto a les 11 i mitja, i fins a les 3 que tornem a formar. Desprès de dinar ho aprofito per tornar a escriure a casa. Ho necessito perquè em sento sol. Desprès altre vegada a fer instrucció fins a les 6, a sopar i a passejar la gana fins a les 9 i mitja que toquen silenci.

Voltant pel poble he trobat al company Gil, pertany a la Brigada 225, fa dos dies que ha arribat, també espera l’hora. Prometem veure’ns cada dia.

Vaig donat-me compte que la meva situació ha canviat per complert, els sergents que manen les companyies son la majoria murcians i no poden amagar la fòbia que senten pels catalans, molestant-los en gran manera sentir parlar en català. També hi ha una serie de tinents i capitans que només cal veure’ls, segons em diuen estan de descans del front o en convalescència d’alguna ferida lleu.

[@more@]

Comentaris tancats a 6 de juliol 1938- la situació ha canviat.

css.php