Diari de guerra de Domènec Piqué- del 4 juny 1938 al 29 abril 1939


4 de setembre 1938- A les trinxeres guàrdies i “escuchas”
29 març 2006, 22:49
Filed under: 3- De la Batalla de l'Ebre a l'hospital a Barcelona

A la tarda, marxem d’aquestes posicions i anem a passar l’Ebre per la resclosa que hi ha a Flix, i fem nit als afores de la Fatarella.

A l’endemà , passem a ocupar unes trinxeres, molt ben construïdes. Son les primeres que veig, perquè fins ara sempre havíem fet la guerra en parapets i operacions de càstig. Ara comencem a fer vida de trinxeres.

El foc de l’artilleria passa per sobre els nostres caps, sentint-se les explosions bastant llunyanes. Nosaltres, de tant en, tenim sessions de morter que ens obliga a amagar-nos en un refugi que hi ha en les mateixes trinxeres.

A la nit fem la guàrdia i a més,“escuchas”, que per cert, no m’han fet gaire gràcia.

Es tracta de passar-te una hora fora la trinxera, a una distància d’uns 35 o 40 metres, amb la missió de vigilar qualsevol moviment de l’enemic, i en aquest cas llançar immediatament la bomba de ma, i tornar cap a la trinxera, si és que es pot arribar, que jo ho veig bastant difícil, ja que un es troba enmig de dos focs.

[@more@]


  1.    Ferran 09.01.06 @ 17:49      

    Bones, tot això que escrius es cert? perquè m’interessaria una cosa sobre Flix.

  2.    montse 09.01.06 @ 22:22      

    Si, com explico en el capitol “el perque de tot plegat” áquest blog és una transcripció, més o menys ordenada d’un diari que el meu avi va escriure d’urant aquells dies de la guerra civil , i que jo tinc aqui amb alguns documnets de l’època. No no he inventat res , i sincerament crec que ell no va inventarv res, potser va deixar de dir…i de fet, no va escriure ni una paraula durant l’estada al camp de concentració d’argeles sur mer..

    Montse

    http://memoriahistorica.blocat.com/category/4315/10280

css.php