Diari de guerra de Domènec Piqué- del 4 juny 1938 al 29 abril 1939


Aquestes memòries…
2 abril 2006, 1:09
Filed under: 1-Del PERQUÈ de tot plegat...

PRÒLEG -primera versió-

"Aquestes memòries les he escrites valent-me de les anotacions que feia diàriament en una petita llibreta de totes les incidències que em passaren des del dia que em cridaren fins que vaig tornar a casa.

 

Tenia la intenció d’ampliar-les més, donant-hi cabuda a tot el que durant aquells temps succeí i que jo vaig presenciar que fou molt i bo, sobretot les moltes escenes viscudes dintre el que en dèiem “Ejercito Popular", però sense exagerar , necessitaria quatre vegades més paper del emprat i com que no tinc altre pretensió al escriure les següents memòries que recordar les coses més sobresortints que vaig passar , m’he acontentat a ampliar una mica els apuntaments que tenia fets en el meu "diari", que fou potser l’únic objecte que durant totes les calamitats passades no vaig deixar mai de portar a sobre, i que ara rellegir-lo em fa viure tots aquells moments, alguns de bons dintre d’aquelles circumstàncies i d’altres verdaderament tràgics, que ara al jutjar-los fredament em sembla impossible haver-ne pogut sortir tant bé, a l’ansem que em fan ganes de riure al observar el "pànic" de que estava apoderat que em feia ésser autor d’aquelles escenes."

DOMÈNEC PIQUÉ

 

[@more@]


  1.    Montse palet 09.21.07 @ 9:24      

    Moltes gràcies Oriol,
    Em pots passar el teu correu i parlem!!

css.php